Kinderosteopathie Haarlem, de behandeling

Wat is kinderosteopathie

Baby, kinderosteopathie, Haarlem

Osteopathie is een behandelwijze voor uiteenlopende klachten bij volwassenen, kinderen en baby's. Kinder-osteopathie is geen apart vak of specialisme maar vereist wel specifieke kennis en kunde. Een kinderosteopaat is bedreven in nonverbale communicatie en kan zich goed verplaatsen in de belevingswereld van een kind.

In mijn praktijk schep ik een vertrouwde en ontspannen sfeer en ook u als ouder kan bijdragen aan een ontspannen verloop van de sessie.

Osteopathie biedt een snelle, fijne en veilige oplossing voor de klachten van uw kind

Boek uw afspraak: klik op Halaxy

Kinderosteopathie Haarlem bij baby's

osteopatische behandeling baby, Haarlem

Het behandelen van baby's vereist specifieke kennis over de lichaamsbouw van baby's en hoe de verschillende lichaamsdelen ontstaan (embryologie). Daarnaast vereist het behandelen van baby's van de osteopaat goed ontwikkelde (nonverbale) communicatie vermogen, goed ontwikkelde empathie, sterk analytisch vermogen en een zeer goed ontwikkelde tastzin. 

De technieken zijn heel mild, de aanraking is zo zacht dat het wel wordt vergeleken met de "aanraking' van een vlinder op een bloem. Bij de techniek komt er geen druk, trek of andere vorm van kracht bij kijken. Ik balanceer de verschillende weefsels in mijn handen waardoor het weefsel ontspant. 

Ik gebruik bij de behandeling van baby's geen manipulatie of holdingtechnieken. De technieken zijn volstrekt ongevaarlijk en ontspannend. Toch kan een kind onrustig worden tijdens de behandeling. Dit komt meestal door een, op dat moment toevallig optredende, darmkramp of zuuraanval. Maar door adequaat daarop te reageren keert de rust vaak snel terug.


Lees hier meer over osteopathie bij baby's

Boek hier uw Afspraak

Ik gebruik uitsluitend de mildste technieken en sta voor een prettige behandeling

Kinderosteopathie bij oudere kinderen

Ook bij oudere kinderen wordt een bijzondere aanspraak gedaan op de communicatieve vaardigheden van de kinderosteopaat. 

Tieners en pre-tieners vinden alles raar en de betrokkenheid bij de behandeling bewerkstellig ik vooral met een beetje humor en een goede uitleg toegesneden op het niveau van het kind. 

Ik neem uw kind serieus, luister goed en doe alles in overleg met uw kind. Ik zet zijn of haar belang voorop. 

Ik richt mij in eerste instantie altijd tot uw kind. Ik zal in sommige gevallen ook, op een luchtige manier maar openlijk aan de kant van uw kind gaan staan bij discussies tussen u en uw kind. Dit is strategie en in werkelijkheid is het een manier om een basis voor een goede samenwerking te leggen.

De technieken die ik bij "oudere" kinderen gebruik zijn milder dan die ik soms bij volwassenen gebruik. Ook deze groep manipuleer ik niet, maar ik gebruik soms wel spiertechnieken waarbij in de medewerking van uw kind vraag.

Ook bij deze kinderen hou ik de beleving scherp in de gaten.

Lees meer over osteopathie bij kinderen van 2-17

Boek hier uw Afspraak

Ik streef naar fijne behandeling, het mooist vind ik altijd als kinderen zelf vragen of ze naar me toe mogen

Begeleiding door ouders

Natuurlijk bent u, als ouder, gewoon bij de behandeling aanwezig. Omdat ik soms geconcentreerd bezig ben met een techniek kunt u helpen door met uw kind in interactie te blijven. Dat kan op allerlei manieren. Zo kunt u wat speeltjes meenemen, of een boek en wat oudere kinderen mogen van mij ook een filmpje kijken (als dat van u ook mag natuurlijk). Schroom ook niet op vragen te stellen!

Aanpassen

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies