Osteopathie en women's health
women's health
Women's Health is een hot topic in de geneeskunde op dit moment. Het besef dat vrouwen anders zijn dan mannen lijkt eindelijk breder gedragen en het aandachtsgebied Women's Health richt zich dan ook op specifieke klachtenbeelden van vrouwen in elke levensfase en natuurlijk een effectieve oplossing voor deze klachten.
osteopathie en women's health
Dat vrouwen anders zijn dan mannen is voor een osteopaat niets nieuws. Al vanaf het allereerste begin van osteopathie is de aandacht voor deze verschillen een kernwaarde. Immers omdat osteopathie volledig is gebaseerd op anatomie, fysiologie, (functionele)neurologie en embryologie moet een osteopaat gedetailleerd met deze verschillen kunnen werken.
zoeken naar evenwicht
Een vrouwenlichaam is, veel meer dan een mannenlichaam, constant op zoek naar balans tussen invloeden van buitenaf en van binnenuit. Het natuurlijk vermogen om dit op een gezonde en comfortabele manier te doen is afhankelijk van het goed functioneren van elk klein onderdeel van het geheel. Het (vrouwen)lichaam heeft de wijsheid en kracht om dit te doen en aan te passen aan de maandelijkse veranderingen en de veranderingen bij de verschillende leeftijden op voorwaarde dat alles vrij is om mee te doen
puur natuur
Osteopathie is een natuurlijke geneeswijze voor het oplossen van een veelheid aan gezondheidsvraagstukken. Osteopathie maakt gebruik van manuele technieken om lichaamsweefsels beweeglijk te maken. Dit doorbreekt de kettingreactie die tot klachten leiden en zorgt ervoor dat het lichaam haar herstelvermogen terug krijgt.
waarvoor osteopathie
Osteopathie kan helpend zijn bij allerlei klachten waar vrouwen last van kunnen hebben tijdens hun leven. Het vrouwenlichaam is al voor de geboorte anders dan dat van een man. Een meisjesbaby behandel ik dan ook anders dan een jongetje.Verder kan in onderstaande situaties osteopathie een waardevolle bijdrage leveren aan een gezond en comfortabel leven.
- klachten en problemen tijdens de pubertijd
- menstruatieklachten
- onbegrepen klachten zoals buikpijnen, bekkenpijn of migraine
- endometriose en Poly Cysteus Ovarium syndroom (PCOS)
- Bekkenbodemproblematiek
- metabool syndroom
- hormonale dysbalans
- moeilijk zwanger worden of blijven
- ter voorbereiding op de bevalling
- klachten tijdens of na de bevalling
- overgangsklachten
- psycho-somatische klachten