Osteopathie, Kosten en Vergoeding

Verschillende soorten consulten Osteopathie

Ik heb drie soorten consulten. Eén van een uur, één van drie kwartier en één van een half uur. 

Zo kan ik samen met u, aan de hand van uw wensen, de meest efficiënte strategie bepalen. 
Met drie soorten consulten behandel ik nooit langer of vaker dan nodig om uw doel te bereiken. Zo bent u uiteindelijk het voordeligst uit.

Osteopathie gaat niet af van uw verplichte eigen risico. Als u alleen al voor onderzoek naar het ziekenhuis moet bent u snel uw €385,- kwijt. Heeft u b.v. Zilveren Kruis (v.a. 2*) Ik kan u voor dat zelfde geld 8 keer behandelen. Dat is in de meeste gevallen meer dan voldoende voor een blijvend resultaat. Bent u aanvullend verzekerd? Dan bent u met osteopathie al snel voordeliger uit.

Bel voor een afspraak

Tarieven Osteopathie 2018

Kort consult (30 min)    €45,- 

Standaard consult (3/4 uur):    €66,- 

Top consult (1 uur):    €87,- 

De mate van vergoeding varieërd sterk per verzekeraar en per pakket. Vindt u een hoge vergoeding belangrijk, oriënteerd u zich dan goed op de verschillende verzekeringen. 


 Maak Afspraak

Gratis Oriënterend Consult

Het oriënterend consult, de babycheck en de sportcheck duurt ongeveer 15 minuten en zijn kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit consult kunt u uw klachten voorleggen en kan ik na een kort onderzoek u informeren over de mogelijkheden van osteopathie bij uw klachten. Er vindt geen behandeling plaats.

   Maak Afspraak

Gratis Check-up

Als u een aantal behandelingen hebt gehad en de klachten zijn verdwenen maar u wilt graag weten of na een tijdje "alles nog goed zit" kunnen we een gratis en vrijblijvende check-up afspreken. De check-up duurt ongeveer 15 minuten.

Vergoeding osteopathie

Osteopathie wordt vergoed in het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. De vergoedingen lopen per verzekering nogal uiteen, maar u kunt in uw polisvoorwaarden precies terugvinden hoeveel u vergoed krijgt. U kunt ook onderstaande link volgen.
Dit overzicht is afkomstig van het NVO, Het NVO is afhankelijk van informatie van de zorgverzekeraars en dus kunnen feitelijke vergoedingen afwijken van dit overzicht.
Axel Staps is lid van het NVO en geregistreerd bij het NRO (reg.nr 39) Mijn AGB (zorgverleners) code is 90028430. De praktijkcode is 90007354

Vergoeding

Behandelingen osteopathie gaan niet af van uw (verplichte) eigen risico.

Vergoeding osteopathie

De vergoedingen osteopathie lopen bij de verschillende verzekeringen enorm uiteen. Iedere verzekering bepaalt dit ook helemaal zelf. 

De Nederlandse Vereniging voor Osteopathie is al jaren in gesprek met de zorgverzekeraars om de vergoeding op een redelijk niveau te krijgen, zonder succes.

Wij blijven ons hiervoor uiteraard inzetten.

Persoonlijk zou ik niemand adviseren om een dure aanvullende verzekering te nemen. 

U heeft een osteopaat altijd maar een beperkt aantal keer nodig en de kosten wegen meestal op tegen de hogere premie